До Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом Український інститут національної пам’яті продовжує акцію «Родинні історії війни»

До Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом Український інститут національної пам’яті продовжує акцію «Родинні історії війни»

Акцію «Родинні історії війни» для соцмереж до Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом Український інститут національної пам’яті започаткував у 2020 році. Минулого року на неї відгукнулися десятки людей і близько 100  родинних історій було викладено у соцмережі.

Друга світова війна не оминула жодної української родини. Захищати своїх рідних та свій дім від ворога до лав Червоної армії пішло понад 7 мільйонів українських синів і доньок. В арміях Союзників воювали 250 тисяч, а в Українській повстанській армії – понад 100 тисяч вояків.

За кожною із наведених цифр стоять долі конкретних людей. Без їхніх історій наша пам’ять про Другу світову не буде цілісною. Спільна перемога над нацизмом була б неможливою без внеску українців – без незламності та людської гідності сотень тисяч звичайних людей. 

Цього року також закликаємо ділитися родинними історіями, пов’язаними з Другою світовою війною. Публікуйте свої розповіді у соцмережах під хештегом #РодинніІсторіїВійни, додайте фотографію героя розповіді і по можливості на один із нижніх кутів світлини накладіть зображення маку пам’яті. Завантажити мак можна за посиланням.

Ваші розповіді можуть бути різні за форматом, подачею матеріалу – від стислих біографічних довідок  до розлогих матеріалів, в основі яких родинні перекази та/або спогади очевидців Другої світової війни.
Головне – ваша участь і прагнення віддати належне окремим людям, вшанувати їхню пам’ять і доповнити їхніми історіями загальну історію трагічних подій Другої світової війни.

Частину історій, які ми отримали минулого року, цими днями публікуватимемо на фейсбук-сторінці Інституту. Також відстежуватимемо цьогорічні історії й найзворушливіші з них теж поширюватимемо.

Найзворушливіші історії Український інститут національної пам’яті буде поширювати на своїй фейсбук-сторінці.

Ваші родинні оповіді та перекази також можуть стати частиною масштабної кампанії олюднення історії Другої світової війни. 

Загальнодержавна інформаційна кампанія До Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом традиційно проходить під гаслом «Пам’ятаємо. Перемагаємо». Інформаційні матеріали можна переглянути за посиланням.

Також додавайте тематичну рамку до світлини свого профілю та обкладинку.

#РодинніІсторіїВійни #ПамятаємоПеремагаємо #НіколиЗнову

Матеріали по темі