Семінар «Регіональні історії та національна пам'ять» відбувся у Станиці Луганській

Семінар «Регіональні історії та національна пам'ять» відбувся у Станиці Луганській

11 листопада 2019 року на базі ЗОШ №1 у Станиці Луганській відбувся семінар, присвячений питанню історичної пам’яті та регіональних студій. Захід провели для директорів шкіл, вчителів історії та бібліотекарів

Український інститут національної пам’яті представляла керівниця Північно-Східного міжрегіонального відділу Марія Тахтаулова. Для запрошених освітян вона прочитала лекцію «Пам'ять, що нас об’єднує». На прикладі Семена Лощенка (одного з героїв битви під Крутами), Надії та Івана Світличних, Миколи Руденка представниця УІНП показала, як вихідці з Луганщини стали на варту інтересів української держави.

«Історії цих особистостей є прикладом боротьби за українську ідею. Хтось, як Лощенко, зі зброєю у руках захищав Україну під час визвольних змагань 1917-1921 рр. А хтось влучним словом, як Іван Світличний чи Микола Руденко, мали сміливість говорити правду в тоталітарних реаліях. Це та пам'ять, яка об’єднує українців по всій державі», – зазначила Марія Тахтаулова.

На семінарі для шкіл району було передано примірники видань Інституту, а також презентовано основні напрями та результати роботи.

Матеріали по темі