Співробітники УІНП провели активності на історичні теми для учасників «Джура–2023. Карпатська Січ»

Співробітники УІНП провели активності на історичні теми для учасників  «Джура–2023. Карпатська Січ»

20–27 серпня 2023 року на Закарпатті відбувся III (Всеукраїнський) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») для середньої вікової групи – «Джура–2023. Карпатська Січ». У її проведенні взяли участь представниці Українського інституту національної пам’яті – завідувачка сектору методичної роботи Ганна Байкєніч та начальниця Управління забезпечення реалізації політики національної пам’яті в регіонах Олена Охрімчук.

Вони організували для майже 200 дітей з усіх областей України різноманітні виховні та інформаційно-просвітницькі активності на основі історичних матеріалів – патріотичні гутірки, презентації, відеоперегляди, інтелектуальні змагання тощо.

Серед іншого учасникам показали ролик «Історія України за 15 хвилин», а після перегляду провели тематичну вікторину.

«Приємно, що середня вікова група «Джури» вміє аргументовано міркувати, кого вважати героями, та ґрунтовно обізнана в тому, які заслуги перед Україною у Мазепи, Петлюри, Бандери», – підсумувала оглядову екскурсію виставкою «Фактор свободи. Мазепинці, петлюрівці, бандерівці» Ганна Байкєніч.

Емоційна дискусія відбулася за матеріалами відеопроєкту «Діалоги про війну», після якої діти виконали творчі завдання – підготували листи для захисників і захисниць України.

Також Олена Охрімчук провела з таборовою старшиною виховне заняття про відновлення національної пам’яті за проєктами Інституту.

Фото надані Оленою Охрімчук

Матеріали по темі