Техас визнав геноцидом Голодомор 1932-33 років в Україні

Техас визнав геноцидом Голодомор 1932-33 років в Україні

Американський штат Техас офіційно визнав Голодомор в Україні 1932-33 років геноцидом та визначив листопад - місяцем пам'яті жертв сталінського геноциду українців. 

«Палата представників 87-го скликання законодавчого органу штату Техас цим визнає листопад 2021 року Місяцем пам’яті жертв геноциду в Україні та закликає жителів штату замислитися про Голодомор та вшанувати пам’ять загиблих», - йдеться у резолюції  №253, яку Палата представників штату Техас ухвалила нещодавно. 

Зазначимо, що за резолюцію проголосувало 142 техаських законодавці та жоден не проголосував проти. 

Зауважимо, що наприкінці 2018 року обидві палати Конгресу США визнали Голодомор в Україні геноцидом. Того ж року було ухвалено двопартійну резолюцію, яка визнає Голодомор геноцидом українців та засуджує систематичні порушення прав українців, вчинені радянським режимом. Також Голодомор, як геноцид українського народу визнали такі штати: Вашингтон, Вісконсин, Іллінойс, Канзас, Массачусетс, Міссурі, Мічиган, Нью-Джерсі, Нью-Йорк, Орегон, Пенсильванія, Огайо, Іллінойс, Юта, Міннесота, Вірджинія, Північна Кароліна, Коннектикут, Алабама, Род-Айленд.