У п`яти обласних центрах відбулась панахида за загиблими у жовтні захисниками України

У п`яти обласних центрах відбулась панахида за загиблими у жовтні захисниками України

На початку листопада в обласних центрах України відбулась панахида за загиблими українськими захисниками, які віддали життя на фронті російсько-української війни у жовтні.

У Чернігові панахида відбулась у Козацькому кафедральному соборі святої великомучениці Катерини ПЦУ.  Панахиду відправили настоятель Кафедрального собору святої великомучениці Катерини та секретар Чернігівської єпархії ПЦУ отець Роман та отець Миколай.

У Вінниці  панахида відбувалась у Спасо-Преображенському кафедральному соборі ПЦУ. Після поминального богослужіння, біля меморіальної дошки, що встановлена на території Спасо-Преображенського кафедрального собору усі присутні вшанували пам'ять героїв-вінничан і жителів області, які загинули на фронті російсько-української війни, починаючи з 2014 року. 

У Харкові  панахиду правив єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан на подвір'ї Іоано-Богословського храму, де розташований меморіалу загиблим захисникам України.

У Дніпрі пам`ять за загиблими захисниками вшанували на могилі вояка УПА та дисидента Василя Макуха. На вшануванні були присутні представники Дніпропетровського товариства політв’язнів та репресованих, Дніпровської міської організації Просвіта, Музею Боротьби за Україну та інші громадські активісти.

В Одесі панахида відбувалась в  Кафедральному соборі Різдва Христового Одеської єпархії ПЦУ. Чин панахиди відправив протоієрей Теодор Оробець, а також клірики храму протоієреї Ярослав Бугринець і Андрій Волошин, а також капелан однієї з військових частин протоієрей Михаїл Лакоцький.

На всіх панахидах були присутні представники Українського інституту національної пам’ яті, які нагадали про двох загиблих у жовтні цього року українських захисників: майстер-сержанта 98-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" Георгія Халікова та старшого солдата 17-ї окремої танкової бригади імені Костянтина Пестушка Віктора Рачугіна.