В Одеські області відбувся семінар з модернізації музеїв в закладах освіти

19 жовтня в Одесі відбувся онлайн-семінар “Сучасні форми і методи роботи музеїв закладів освіти”, організований Українським інститутом національної пам'яті спільно з Одеським обласним гуманітарним центром позашкільної освіти та виховання.

Співробітники УІНП поділились досвідом з освітянами Одещини як працвюати над оновленням з музейних просторів в закладах освіти. Під час семінару обговорювали осучаснення й наповнення шкільних музеїв та їхніх експозицій, а також усунення з цих просторів маркерів російської імперської та радянської пропагандистської спадщини. 

Керівниця Управління забезпечення реалізації політики національної пам’яті в регіонах УІНП Олена Охрімчук ознайомила присутніх з законодавчою базою, що стосується політики національної пам'яті, а завідувачка сектору методичної роботи Інституту Ганна Байкеніч розповіла музейникам, як збирати та позначати експонати, використовуючи сучасні методи і засоби.

Своєю чергою головні спеціалісти Південного міжрегіонального відділу УІНП Уляна Громович і Олександр Городилов зауважили на необхідності окремої уваги щодо місцевої історії, навівши конкретні приклади історичних постей та подій пов'язаних з Одеською областю.