Державне агентство розвитку туризму та Український інститут національної пам’яті об’єднують зусилля задля збереження пам’яті про війну

Державне агентство розвитку туризму та Український інститут національної пам’яті об’єднують зусилля задля збереження пам’яті про війну

Державне агентство розвитку туризму та Український інститут національної пам’яті об’єднують зусилля задля збереження пам’яті про події, пов’язані з військовою агресією Росії в Україні, та напрацювання стратегії відвідування місць трагедій та героїзму українського народу.

14 грудня дві державні інституції підписали меморандум про співпрацю. Документ передбачає спільну роботу над проєктами, спрямованими на фіксацію та збереження інформації про події російсько-української війни, створення маршрутів пам’яті.

«Збереження пам’яті про російсько-українську війну, вшанування героїзму воїнів і цивільних громадян, фіксація злочинів, вчинених загарбниками, та пошанування їхніх жертв є пріоритетом у роботі Інституту. Й об’єднання зусиль є дуже важливим для реалізації проєктів у цьому напрямку», – зазначив в. о. голови Українського інституту національної памʼяті Максим Ярмистий.

«Ми зробили ще один важливий крок до реалізації масштабного проєкту «Маршрути пам’яті». Наше  завдання – зберегти пам'ять про події, пов’язані з військовою агресією РФ в Україні і віднайти мову, якою ми будемо розповідати про них іноземцям, які приїдуть до нас після перемоги, українцям, а головне – нашим нащадкам. Ми повинні пам’ятати, через що нам довелося пройти, щоб не допустити подібного у майбутньому», – наголосила очільниця ДАРТ Мар’яна Олеськів.