«Локальна пам'ять»: Перейменування на Полтавщині та інші новини регіонів

«Локальна пам'ять»:  Перейменування на Полтавщині та інші новини регіонів

Депутати Мачухівської сільської ради перейменували 80 назва вулиць та провулків сільської територіальної громади. 

Перейменування відбулись у селах Мачухи, Васьки, Калашники, Підлепичі, Твердохліби, Сердюки, Судіївка, Дмитренки, Плоске, Левенцівка, Полузір’я.


У Зінькові Полтавської області відкрили виставку УІНП «100 років боротьби: Українська революція 1917-1921 рр.». Експонується виставка у комунальному історичному музеї Зінькова. 

Екскурсію виставкою проводить завідувач музею Віктор Литус, яикй доповнює виставку музейними експонатами присвяченими подіям Української революції 1918-1921 років на Зіньківщині. 

Експонуватиметься виставка до 31 жовтня


Депутати Сенчанської сільської ради Миргородського району перейменували 39 вулиць та провулків сільської територіальної громади, чиї назви були пов’язані з радянським чи російським імперським минулим.

Перейменування відбулись у селах: Сенча, Ісківці, Скоробагатьки, Вирішальне, Часниківка, Дрюківщина, Гірки, Шкадрети, Корсунівка.


18 жовтня в селищі Шишаки Миргородського району Полтавської області демонтували обеліск з радянською символікою та термінологією.

Обеліск «Борцям за радянську владу» з фігурами трьох червоноармійців демонутувало комунальне підприємство «Техкомунбуд» за рішенням Шишацької селищної ради. 

Обеліск перевезли до Державного історико-культурного заповідника у місті Путивлі «Музей монументального мистецтва тоталітарної доби «Парк радянського періоду» в Спадщанському лісі.


20 жовтня начальник Центрального міжрегіонального відділу УІНП Богдан Галайко виступив спікером у комунікативному інтенсиві «Педагогічні підходи до формування в учнів української національної та громадянської ідентичності» 

Захід було зорганізовано для заступників директорів з виховної роботи закладів загальної середньої освіти Вінницької міської територіальної громади.

Галайко висвітлив тему розвінчування російських історичних міфів стосовно України. На заверешення було презентовано проєкти УІНП — «Війна і міф» — головною метою якого є деконструкція радянських міфів про  Другу світову війну та проєкту Медіацентру Україна та УІНП — циклу просвітницьких роликів, які долають російські міфи та висвітлюють правду про рашизм.