На Донеччині відзначають 5-річчя звільнення міст сходу України

На Донеччині відзначають 5-річчя звільнення міст сходу України

4 липня на горі Карачун в Донецькій області розпочалася дводенна Всеукраїнська акція “Донеччина зустрічає своїх захисників” в рамках фестивалю Карачун Фест.

Цьогоріч до акції доєднався і Український інститут національної пам'яті. На фестивалі відкрили виставку «Донбас: переPROчитання образу», яка спростовує російські і радянські міфи про особливий статус Донбасу як окремого антиукраїнського регіону.


Після відкриття фестивалю учасники вшанували пам'ять захисників, які ціною власного життя звільнили території Донецької областей від російських бойовиків. До пам'ятних знаків загиблим здійснили покладання квітів.


«Донеччина зустрічає своїх захисників» - це фест-зустріч, спрямована на створення платформи для зустрічі і спілкування ветеранів АТО / ООС, людей, які звільняли міста від бойовиків і продовжують захищати Україну зараз, з жителями Донецької області.


Метою заходу є об'єднання ветеранів АТО з усієї України, військових психологів, громадських діячів і активістів, представників влади та громад для святкування нового для Донбасу свята, покликаного створити нову традицію і об'єднати всіх громадян, які боролися за територіальну цілісність і суверенітет держави, прагнуть розвивати Україну і Донецьку область.


Крім того захід спрямований на обмін інформацією та проектами, які існують в Україні, для демобілізованих учасників війни.
Нагадаємо, що цього року Україна відзначає 5-річчя звільнення міст сходу України. 5 липня 2014 року ЗСУ звільнили Слов'янськ і Краматорськ, розблокувавши гору Карачун, яка розташована між цими містами, і де протягом всієї окупації цього місця українські військові утримували свої позиції.
Гасло цьогорічної інформаційної кампанії – «Вертаємо своє!». Український інститут національної пам’яті підготував інформаційну соціальну рекламу. В основу білбордів, сітілайтів та метролайтів лягла робота харківського художника Нікіти Тітова. Дизайн розробила студія графічного дизайну WARTA.

У якості для друку та поширення матеріали можна завантажити за посиланням.

Для соціальних мереж можна завантажити тут.

Детальну програму заходів до вшанування річниці можна переглянути тут.