Продовжуємо традицію спільної міжрелігійної молитви у День пам’яті трагедії Бабиного Яру

Продовжуємо традицію спільної міжрелігійної молитви у День пам’яті трагедії Бабиного Яру

29 вересня вшановуємо пам’ять жертв масових розстрілів цивільних та військовополонених, які здійснювали нацисти у Бабиному Яру під час окупації Києва в 1941–1943 роках.

29-30 вересня 1941 року жертвами нацистської злочинної політики, спрямованої на знищення цілих національних чи суспільних груп, стали єврейські жителі Києва. За два дні тут розстріляли майже 34 тисячі київських євреїв. Це було одне з найбільших масових убивств цивільних, вчинене нацистами під час Другої світової війни. Згодом Бабин Яр став символом «Голокосту від куль».

Упродовж двох років німецької окупації маховик смерті, розгорнутий нацистами у Бабиному Яру, забрав життя близько 100 тисяч людей – євреїв, ромів, полонених червоноармійців, пацієнтів психіатричної лікарні, цивільних заручників, українських націоналістів і радянських партизанів, в’язнів Сирецького концтабору.

У 80-ті роковини трагедії, 2021 року, Український інститут національної пам’яті, Національний історико-меморіальний заповідник  «Бабин Яр» та Світовий Конґрес Українців започаткували проведення спільного міжрелігійного заходу (молитви) на вшанування пам’яті загиблих з участю глав церков та духовних лідерів іудейських релігійних громад.

У 2022 році ми продовжуємо традицію проведення спільного міжрелігійного заходу.

Вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру з участю представників урядових структур, найвищого духовенства Православної Церкви України та Української Греко-Католицької Церкви, духовних лідерів іудейських релігійних громад (конкретні представники уточнюються) відбудеться:

29 вересня 2022 року, на території Заповідника «Бабин Яр», поруч із пам’ятником «Менора».

Початок спільного міжрелігійного заходу (молитви) о 18:00.

Запрошуємо долучатися незалежно від віросповідання.

Журналістів  просимо акредитуватися за номером телефону: 096 248 31 71.

Під час заходу буде організована роздача лампадок та камінців, які можна покласти до пам’ятників на території заповідника на вшанування жертв розстрілів.

Організатори: Український інститут національної пам’яті, Світовий Конґрес Українців за сприяння Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр».

Детальні інформаційні матеріали про трагедію Бабиного Яру, включно з історичною довідкою, можна прочитати за посиланням.

За уточненнями звертайтеся за телефоном: 096 248 31 71 – відділ комунікації та зв’язків зі ЗМІ Українського інституту національної пам’яті.