Щомісячна панахида за загиблими у квітні 2020 року героями символічно припала на День піхоти

Щомісячна панахида за загиблими у квітні 2020 року героями символічно припала на День піхоти

Цього місяця панахида за загиблими у російсько-українській війні героями символічно припала на 6 травня – День піхоти. Символічно, адже усі четверо загиблих героїв були із механізованих бригад: троє – з 93-ї ОМБр "Холодний Яр" та один – із 28-ї ОМБр імені Лицарів Зимового походу:

  • Олексій Купріков – солдат, механік-водій механізованого батальйону 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", народився 13 січня 1971 року в Росії, у Читинській області. Жив у селищі Черкаське Новомосковського району на Дніпропетровщині, загинув 9 квітня під час обстрілу позиції 93-ї омбр біля Кримського, Олексій зазнав множинних осколкових поранень.

  • Леонід Скакуненко – солдат, навідник у механізованому батальйоні 93-ї бригади "Холодний Яр". Народився 22 квітня 1987 року в селищі Лихівка П’ятихатського району на Дніпропетровщині. Загинув у Вербну неділю, 12 квітня. Окупанти обстріляли позиції ОС поблизу Кримського на Луганщині з ручних протитанкових гранатометів. Леонід, який перебував на бойовому чергуванні, отримав поранення, несумісні з життям.

  • Андрій Шинкарук – лейтенант, командир механізованого взводу 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового походу. Народився 16 липня 1991 року в місті Любомль Волинської області. Загинук 20 квітня, коли проросійські бойовики відкрили вогонь по позиціях Об’єднаних сил поблизу Мар’їнки на Донеччині з протитанкового гранатомета. Андрій отримав множинні уламкові поранення, які були несумісні з життям.

  • Олексій Лісін – солдат 93-ї омбр "Холодний Яр", родом із села Гірке Гуляйпільського району, що в Запоріжжі. Народився 30 березня 1990 року. Загинув на бойовому посту ввечері 28 квітня. По українських позиціях у районі Жолобок-Кримське на Луганщині ворог ударив з СПГ та важкої артилерії калібрів 152 й 122 мм.

Ознайомтеся із біографією кожного героя детальніше у статті Новинарня за лінком – https://bit.ly/3fcIC72

Богослужіння пройшло у майже порожньому храмі Іоанна Богослова у Михайлівському Золотоверхому монастирі.

Очолив панахиду за українськими вояками, які загинули в боях за незалежність України, та молитву за перемогу українського війська протоієрей Православної Церкви України Павло Мельник. Участь взяли ініціатори цього заходу, співробітники Українського інституту національної пам’яті Роман Кулик та Павло Подобєд та громадський активіст Олег Слабоспицький.

Після богослужіння вони запалили лампадки біля Стіни пам'яті. 

Пам'ятаймо кожного полеглого воїна, адже вони загинули за нас. Вічна пам’ять!

Інформаційна довідка про загиблих за матеріалами: Лесі Шовкун та Дмитра Лиховія, видання «Новинарня»

Фото: Олег Слабоспицький