УІНП провів заходи для учасників Всеукраїнської дитячо-юнацької військово- патріотичної гри «Сокіл»

УІНП провів заходи для учасників Всеукраїнської дитячо-юнацької військово- патріотичної гри «Сокіл»

17–23 липня 2023 року співробітниці Українського інституту національної пам’яті Ганна Байкєніч та Олена Охрімчук провели заходи для учасників III (Всеукраїнського) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – «Джура–2023: Галицька Січ».

Цьогоріч гра відбулася в карпатському селі Кам’янці поблизу Сколе на Львівщині. Під час таборування між вишколами і спортивними змаганнями, рейдами-походами та військово-спортивними іграми співробітниці УІНП провели  патріотичні гутірки, презентації, відеоперегляди та інші інтелектуальні активності  для 208 учасників старшої вікової групи, а це – 26 команд з усієї України.

Зокрема, Олена Охрімчук презентувала молоді виставку «Україна. Війна в Європі», а Ганна Байкєніч детально розповіла про століття боротьби за незалежність. Учасники гри подивилися ролик «Українська революція. Як творилася держава» та взяли участь у вікторині за матеріалами настільної гри про Українську революцію.

Найбільше зацікавлення й емоційне співпереживання викликав у підлітків перегляд відеопроєкту «Діалоги про війну», після якого діти активно долучилися до дискусії про сучасну російсько-українську війну. Міркували, кого нині можна вважати героями, як змінився образ ветерана, як проявляти повагу до захисників України. Власні бачення цих тем учасники висловили у візуальних проєктах, які готували в межах майстер-класів.

Матеріали по темі