У Харкові відбудеться навчально-краєзнавчий семінар «Історія України ХХ століття: виховний потенціал історичної правди»

У Харкові відбудеться навчально-краєзнавчий семінар «Історія України ХХ століття: виховний потенціал історичної правди»

30 вересня–2 жовтня 2019 року в Харкові відбудеться освітньо-бібліотечна зустріч і навчально-краєзнавчий семінар «Історія України ХХ століття: виховний потенціал історичної правди». Організатори – Український інститут національної пам’яті та Український державний центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді МОН України.

У програмі заходу – кластери «Відновлення національної пам’яті та перезавантаження краєзнавчо-пошукової діяльності», «Українська революція. Перегляд парадигми», «Як розвінчувати міфи про Другу світову», «Коло знайомства. Фаховий діалог «Осмислення викликів», а також майстер-класи «Роль історичної пам’яті у виховному просторі», які відбудуться у форматах освітнього шоуруму «Навчальні та виховні можливості проектів Інституту» і музейного кейсу «Оновлюємо експозицію шкільного музею».

У семінарі візьмуть участь керівники гуртків історико-краєзнавчого напряму і бібліотекарі Харківської, Луганської та Полтавської областей. Від Українського інституту національної пам’яті з вітальним словом і доповіддю про виклики перед державною політикою національної пам’яті та нові напрями краєзнавчо-пошукової роботи виступить заступник Голови Володимир Тиліщак, а також співробітники Олена Охрімчук, Максим Майоров і Марія Тахтаулова, котра представить освітянам та працівникам культури регіону Північно-східний міжрегіональний відділ Управління забезпечення реалізації політики національної пам’яті Інституту.