В українській вікіпедії триває місяць Української революції та державності

В українській вікіпедії триває місяць Української революції та державності

До відзначення 100-річчя з дня проголошення Західноукраїнської Народної Республіки, 100-річчя Акту Злуки та інших пам'ятних дат української історії у Вікіпедії триває місячник з написання статей про добу Української революції 1917–1921 рр.

Український інституту національної пам'яті анонсував у межах місячника спеціальну номінацію, спрямовану на доповнення вже існуючих та написання нових статей про місця пам'яті Української революції 1917–1921 рр.

Місця пам'яті Української революції:

  • споруди, де розташовувалися органи влади українських держав, представництва українських революційних утворень, політичних і громадських об’єднань;

  • будинки, інші споруди пов’язані із подіями Української революції;

  • будинки, де народилися, проживали чи здійснювали діяльність діячі Української революції;

  • місця боїв, зборів, демонстрацій, інших важливих подій Української революції;

  • могили (місця поховань) учасників Української революції: державних діячів, політиків, вояків українських національних військових формувань;

  • пам'ятники, меморіали, пам'ятні дошки, встановлені на честь подій та учасників Революції, об'єкти топоніміки, у назвах яких вшановано події та діячів Української революції.

Запропонований список не є вичерпним. На сьогодні вже написано та доповнено низку нових статей про місця пам'яті. Переможцям будуть презентовані пам'ятні сувеніри від Українського інституту національної пам’яті.

Місячник розпочався 14 листопада 2018 і за його результатами вже написано понад 70 статей. Його головною метою є створення нових та доповнення вже розпочатих статей про події, явища, знакові місця, установи та організації, осіб безпосередньо пов'язаних з Українською революцією.

Тематичний місяць - це проект в рамках Вікіпедії, що привертає увагу до певної теми та дозволяє заповнити тематичні прогалини або покращити статті певного тематичного напрямку.

Місячник триватиме до 14 грудня включно.

Детальніше можна дізнатись на сторінці Вікіпедії.