Як безкоштовно отримати настільну гру «УПА – ВІДПОВІДЬ НЕСКОРЕНОГО НАРОДУ»

Як безкоштовно отримати настільну гру «УПА – ВІДПОВІДЬ НЕСКОРЕНОГО НАРОДУ»

Настільна гра «УПА - відповідь нескореного народу» (далі - гра), розроблена Українським інститутом національної пам’яті, розповсюджується на безоплатній основі на підставі звернень, які надходять на адресу Інституту.

Щоб безкоштовно отримати гру треба виконати шість простих кроків.


Інфографіка у повному розмірі за лінком.

1. Написати лист на ім’я Голови Інституту Володимира В’ятровича від імені державного органу, органу місцевого самоврядування, навчального закладу, громадського об’єднання (що працює з підлітками), державних та комунальних установ, закладів, які проводять діяльність із формування у громадян патріотизму і національної свідомості, відновлення та збереження національної пам’яті Українського народу (далі - заявник). Лист підписується керівником.

2. У тексті листа обов’язково вказати:

- назву та кількість примірників гри, які заявник бажає отримати;

- мету розповсюдження;

- в тексті обов’язково зазначити, про «ОТРИМАННЯ НА БЕЗОПЛАТНІЙ ОСНОВІ»;

- контактну особу Заявника, з якою можна буде координувати дії щодо пересилання гри.

3. Лист надсилається:

- поштовим відправленням за адресою: вул. Липська, 16, м. Київ, 01021; Український інститут національної пам’яті;

- на електронну пошту - uinp@memory.gov.ua.

4. Після отримання листа та його реєстрації співробітники Інституту зв’яжуться з контактною особою для уточнення необхідної інформації та погодження термінів і способу передачі гри.

5. Гру можна отримати безпосередньо за місцем знаходження Інституту у час, погоджений зі співробітниками.

6. Передача гри здійснюється тільки після надання належним чином оформленого Акту приймання-передачі. Акт готується співробітниками Інституту двох примірниках, які підлягають двосторонньому погодженню та підписанню керівниками, скріплюються печатками у разі наявності. Після підписання акту заявником один примірник  залишається в Інституті.

Нагадуємо, що настільну гру «УПА - відповідь нескореного народу» було презентовано 13 жовтня 2018 року в рамках фестивалю «Історія:UA».

Нова гра вийшла динамічною із елементами тактики і стратегії. Окрім навчальних матеріалів, які поглиблюють знання про боротьбу Української повстанської армії проти ворогів, гра дає можливість дітям та підліткам відчути себе справжніми командирами повстанців.

До розробки та випуску гри долучилися Центр дослідження визвольного руху, Український кризовий медіа-центр та Юрій Смертига.

У посібнику використані фото, документи та ілюстрації з Архіву Центру досліджень визвольного руху; Галузевого державного архіву Служби безпеки України; Державного архіву Волинської області; Державного архіву м. Нюрнберга (Staatsarchiv Nürnberg), ФРН; Електронного архіву українського визвольного руху avr.org.ua; Архіву видавництва «Літопис УПА»; надані Військово-історичним клубом «Сотня Сіроманці» (Чикаго, США).

Гра «УПА – відповідь нескореного народу» стала продовженням ідеї популяризації історії новими засобами. Минулого року Український інститут національної пам’яті уже презентував настільну гру «Українська революція 1917-21 рр. Сто років боротьби», яка викликала величезний інтерес та схвалення, особливо серед учителів історії та учнів, які використовували гру як елемент підготовки до ЗНО з цієї теми.