На Львівщині відбулися патріотичні вишколи «Школа виховників джур» за участі Інституту

На Львівщині відбулися патріотичні вишколи «Школа виховників джур» за участі Інституту

Нещодавно на Львівщині відбулися два етапи патріотичних вишколів «Школа виховників джур», організованих громадською організацією «Молодіжна організація «Молодь – Майбутнє України» за фінансової підтримки Управління молоді та спорту Львівської ОВА. Перший етап тривав з 12 по 15 вересня, другий — з 10 по 13 жовтня.

Мета заходу полягала в підготовці нових виховників до роботи з молоддю, зокрема у створенні та підтримці осередків військово-патріотичної гри «Джура» на місцях. Вишколи також спрямовані на формування загальнонаціональних цінностей і розвиток громадянської та національної ідентичності молоді.

Програма заходів була насиченою і включала як теоретичні заняття, так і практичні майстер-класи, тренінги та воркшопи. Учасники отримали можливість ознайомитися з основами гри «Джура», вивчити її ключові засади та нормативно-правову базу, а також розвинути навички роботи з молодими вихованцями. Зокрема, програма включала обговорення національної пам'яті, історії, виховного ідеалу гри, а також тренінги з групової динаміки та використання ігрових технологій у виховній роботі. Окрім цього, проводилися історичні гутірки про національно-визвольну боротьбу українського народу.

Згуртованість та довіра стали ключовими аспектами вишколу. Як зазначила тренерка заходу, співробітниця Українського інституту національної пам’яті Ганна Байкєніч, «Школа виховників джур» не лише допомогла учасникам здобути нові знання та навички, а й створила комфортну атмосферу для взаємодії та партисипації. «Протягом цих днів учасники активно працювали в роях, створювали курінь, вишколювалися на різних локаціях і майданчиках. Інформаційна частина поєднувалася з практичною, ігровою та методичною, що дозволило створити всебічну допомогу для виховників», — поділилася Ганна Байкєніч.

Підтримка молоді та майбутніх лідерів — головна ціль таких ініціатив. Вишкіл «Школа виховників джур» вкотре показав, що патріотичне виховання є важливою частиною розвитку молоді, яка готова брати на себе відповідальність за майбутнє України. Завдяки цим заходам молоді люди мають змогу не лише поглибити свої знання про минуле, а й навчитись діяти сьогодні для зміцнення держави та суспільства.