У Хотові відбувся круглий стіл для освітян і працівників культури

23 серпня 2019 року у школі села Хотів на Київщині в рамках Воля-фест відбувся круглий стіл для освітян і працівників культури «Національно-патріотичне виховання  як основа національної безпеки».

Захід був приурочений Дню Державного Прапора, Дню Незалежності України та 91-й річниці від дня народження Левка Лук’яненка.

У Хотові Левко Григорович прожив 30 років. Як сказала вдова дисидента Надія Іванівна, ніде так надовго не оселявся Лук’яненко. На другому місці – ув’язнення і заслання, де провів 27 років і 4 місяці.

Надія Лук’яненко відкрила круглий стіл і подякувала односельцям, зокрема освітянам, за те, що зберігають пам’ять про її чоловіка.

Співробітниця Українського інституту національної пам’яті Олена Охрімчук виступила із презентацією «Нові форми і методи національно-патріотичного виховання на прикладі проектів Українського інституту національної пам’яті».

Цікаві освітні та виховні програми представили також Микола Ляхович (від Міністерства молоді та спорту), Ярослава Музиченко (від Національного музею історії України). Письменниця та громадська активістка Лариса Ніцой обмірковувала разом із учасниками, чому українська мова найголовніший чинник патріотичного виховання і як зміцнювати «мовний імунітет» нації.

Учорашній випускник школи, а тепер уже студент Київського національного університету імені Тараса Шевченка Богдан поділився думками «Які уроки патріотичного виховання дав молодим Левко Лук’яненко».

Матеріали по темі