У Міністерстві оборони Інститут презентував свої проекти на воєнну тематику

25 січня 2019 року Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович провів інформування для офіцерів Міністерства оборони та Генерального Штабу ЗСУ щодо проектів Інституту на воєнну тематику, які вже використовують для інформаційно-пропагандистського забезпечення діяльності українського війська.

У своїй доповіді Володимир В’ятрович окреслив доробок Інституту за останні 4 роки у сфері воєнної історії та популяризації українських військових ХХ століття. Зокрема йшлося про один із перших проектів, що масово пішов у частини: «Воїни. Історія українського війська».

Ключовим елементом доповіді стала презентація серії арт-плакатів і календарів «Військова еліта Української революції 1917-1921 років», які почали розповсюджувати серед військових на початку 2019 року за активної підтримки Головного управління морально психологічного забезпечення ЗСУ.

Також була представлена програма Воєнного лекторію для військовослужбовців – експериментального проекту Інституту, що стартував наприкінці 2018-го року.

У його рамках відомі історики, дослідники тем та ін. читають лекції для особового складу військових частин, розміщених у Києві, фокусуючись на важливих аспектах: Українська революція 1917-1921 років; видатні командири та кампанії Армії УНР; створення і мета Організації українських націоналістів; утворення та бойових шлях УПА.

Водночас була представлена низка книг, які видав Інститут на тему російсько-української війни, радянських міфів про Другу світову війну тощо.

Після доповіді Голови Інституту, начальник управління інформаційно-пропагандистського забезпечення Головного управління морально-психологічного забезпечення ЗСУ капітан 1 рангу Андрій Коренько вручив Володимиру В’ятровичу подяку колективу Інституту за співпрацю зі Збройними Силами від Начальника Генерального штабу ЗСУ – Головнокомандувача Збройних Сил України генерала армії України Віктора Муженка.

 

Інститут вдячний Генеральному штабу ЗСУ та Головному управлінню морально-психологічного забезпечення ЗСУ за поглиблення співпраці та спільну роботу над побудовою нового українського війська.