АНОНС: Інститут запускає відео проєкт про 5-річчя діяльності

АНОНС: Інститут запускає відео проєкт про 5-річчя діяльності

Друзі, ми знайшли нагоду розказати вам, що наша команда зробила від 2014 року. За допомогою серії із п’яти коротких відео актуалізуємо ключові напрямки і здобутки України протягом п'яти років реформ у сфері національної пам’яті та інформаційної війни з Росією. Декомунізація, Музей Майдану, відкриття архівів, реабілітація репресованих та популяризація історії для всіх — від Карпат до прифронтових міст.
Ми пригадаємо як в одній з найбільш “ленонінозаселених” країн світу Україні здійснилася реформа декомунізації та пройшло наймасштабніше суспільне обговорення щодо цінностей, які ми вкладаємо у назви наших міст, сіл та вулиць.
Розкажемо як разом з вами боролися за створення “Музею Майдану” та збереження унікальних свідчень Революції Гідності, про просвітницьку роботу на барикадах і в медіа-просторі.
Ще в одній відеороботі побачимо як Україна за п'ять років змогла стати найвідкритішою країною по доступу до документів комуністичних спецслужб. Дізнаємося, як тисячі безіменних жертв комуністичного тоталітарного режиму повернулися в історії родин, громад, України.
У четвертому відео ідеться про відомого незаконно засудженого борця за незалежність України повстанця Івана Мирона. Свого часу він відмовився визнати свою “вину” — боротьбу за свободу і відбув 25літній термін у ГУЛАГу. Цього літа Іван Мирон першим отримав поновлення доброго імені за оновленим законом про реабілітацію.
В наступному ролику розкажемо про нашу роботу та здобутки у популяризації історії України “без брому та нафталіну”. Знайдені у раніше таємних архівах сюжети та людські долі, цікаві формати, принцип copileft — продукти Інституту доступніон-лайн і на вулицях міст, у шкільній кімнаті та університетській аудиторії, на книдкових форумах та міжнародних симпозіумах, в театрі, кіно та навіть на конвертах українською, англійською та іншими мовами. Це коротка історія про те над чим ми працювали, чого досягли, як потрапляли в праймтайми етерів України та... навіть пропагандистських російських телеканалів.
Вже незабаром запросимо до перегляду!