Інтерактивний каталог проєктів презентував Український інститут національної пам’яті для вільного використання

Інтерактивний каталог проєктів презентував Український інститут національної пам’яті для вільного використання

 

«Пам’ять онлайн. Цікаво. Доступно. Достовірно» – саме таку назву має каталог проєктів Українського інституту національної пам’яті.

Проєкти згруповано за кількома наскрізними темами-напрямами роботи Інституту. Усі матеріали – у вільному доступі. Шукати їх дуже зручно: обираєте тему чи проєкт, скануєте QR-код, завантажуєте – і користуєтеся.

Це видання є своєрідним підсумком п’ятирічної роботи Інституту – з 2014 по 2019-й, коли його очолював історик Володимир В’ятрович. 

37 фотодокументальних виставок, майже 50 видань, плакати, календарі й довідкові матеріали – і це далеко не весь результат роботи Українського інституту національної пам’яті за 5 років. 

За цей час Інститут також організував та/чи підтримав проведення понад семи десятків наукових конференцій (у тому числі кількох міжнародних), круглих столів і семінарів. А ще було понад три сотні різноманітних публічних заходів, найпопулярніший із яких – мандрівний фестиваль «Історія.UA». 

Саме на популяризації історії було зосереджено чи не найбільше уваги й зусиль команди Інституту впродовж 2014–2019-го. Головними цілями тут було: деконструювати радянські/російські міфи та стереотипи про українське минуле та сформувати в українців власні спільні уявлення про нього – бо це основа національної пам’яті. Реалізувати ці завдання й були покликані презентовані в цьому каталозі проєкти.

Упорядники: Наталка Позняк, Оксана Полтавець.

Вступна стаття: Володимир В’ятрович, голова Українського інституту національної пам’яті (2014–2019).

Над проєктом працювали: Зоя Бойченко, Катерина Завада, Петро Клим, Дмитро Кобринський, Ганна Олійник, Катерина Сідаш, Ярина Ясиневич.

Редагування та коректура: Богдан Завітій.

Щоб отримати каталог проєктів Інституту для вільного використання безоплатно для шкіл, музеїв, військових частин, достатньо виконати кілька простих кроків:

1. Написати лист на ім’я Голови Інституту/Першого заступника Голови від імені державного органу, органу місцевого самоврядування, навчального закладу, громадського об’єднання (що працює з підлітками, військовими), державних та комунальних установ, закладів, які проводять діяльність із формування у громадян патріотизму і національної свідомості, відновлення та збереження національної пам’яті Українського народу (далі - заявник). Лист підписується керівником.

2. У тексті листа обов’язково вказати:

- назву та кількість примірників видань, які заявник бажає отримати;

- мету розповсюдження;

- в тексті обов’язково зазначити, про «ОТРИМАННЯ НА БЕЗОПЛАТНІЙ ОСНОВІ»;

- контактну особу Заявника, з якою можна буде координувати дії щодо пересилання примірників.

3. Лист надсилається:

- поштовим відправленням за адресою: вул. Липська, 16, м. Київ, 01021; Український інститут національної пам’яті;

- на електронну пошту - uinp@memory.gov.ua.

4. Після отримання листа та його реєстрації співробітники Інституту зв’яжуться з контактною особою для уточнення необхідної інформації та погодження термінів і способу передачі видання.

5. Видання можна отримати безпосередньо за місцем знаходження Інституту у час, погоджений зі співробітниками.

6. Передача гри здійснюється тільки після надання належним чином оформленого Акту приймання-передачі. Акт готується співробітниками Інституту двох примірниках, які підлягають двосторонньому погодженню та підписанню керівниками, скріплюються печатками у разі наявності. Після підписання акту заявником один примірник  залишається в Інституті.

Зразок заявки:

Завантажити зразок заявки у Word та заповнити, можна за цим посиланням – http://bit.ly/2MMWUPy

Інтерактивний каталог проєктів

«Пам’ять онлайн. Цікаво. Доступно. Достовірно»