Програма вшанування жертв Голодомору 1932-1933 років у Києві

Програма вшанування жертв Голодомору 1932-1933 років у Києві

Цієї суботи, 25 листопада вшановуємо жертв Голодомору 1932-1933 років. У Києві у зв'язку з воєнним станом, є суттєві обмеження масових заходів. Тому ми рекомендуємо вшанувати пам’ять українців, які загинули під час Голодомору хвилиною мовчання вдома. Нагадаємо, що загальнонаціональна хвилина мовчання та акція «Запали свічку» розпочнеться о 16:00.

Разом з тим, Національний музей Голодомору-геноциду працюватиме у штатному режимі та відкритий для відвідувачів з 12:00 до 18:00. Ви можете спланувати відвідування меморіалу на цей час.

Також закликаємо долучитись до акції «Пам’ятай про жертв Голодомору. Підтримуй тих, хто бореться за Україну» та просимо зігріти своїм теплом і підтримати тих, хто зараз протистоїть ворогу на передовій. Акція безстрокова, але особливо актуальна у день вшанування. Суть акції в тому, щоб задонатити знайомим волонтерам на необхідну амуніцію, техніку та інвентар; розшукати адресу найближчих волонтерських центрів і допомогти з плетінням маскувальних сіток чи виготовленням окопних свічок; передати волонтерами дитячі листи, малюнки, сувеніри-обереги, смаколики. Або організувати збір необхідного для військових у своєму населеному пункті. Нехай наша пам’ять стане дієвою.

Зокрема, для тих хто планує відвідати меморіал у суботу зможе долучитись до акції й передати необхідне для військових через волонтерів «Печерські котики». З 14:00 до 18:00 буде організований збір для ЗСУ.

Приносьте до меморіалу:

  • бляшанки для окопних свічок (чисті, не більше кукурудза-горошок),
  • залишки свічок, парафін,
  • термобілизну,
  • теплі шкарпетки фабричні розміри 40+,
  • грілки хімічні для рук/ніг,
  • нова пряжа для шкарпеток (вовна, напіввовна не яскравих кольорів),
  • чай/кава, сухе печиво,
  • дитячі малюнки.

Окрім того, о 15:30 біля Національного музею «Меморіал жертв Голодомору» буде організовано молебень від представників православної та греко-католицької церков.

Нагадуємо, що цього року 90-і роковини геноциду українського народу. Детальніше можна прочитати у наших інформаційних матеріалах.