«ГУЛАГ. Історія боротьби» . УІНП та Мінмолодьспорт презентували інформаційний ролик про боротьбу українців в сталінських таборах

«ГУЛАГ. Історія боротьби» . УІНП та Мінмолодьспорт презентували інформаційний ролик про боротьбу українців в сталінських таборах

Міністерство молоді та спорту України презентували короткий інформаційний курс у форматі відеоролику — «ГУЛАГ. Історія боротьби». Ролик створений на основі матеріалів Українського інституту національної пам’яті, які підготувала співробітниця Західного міжрегіонального відділу Інституту, кандидатка історичних наук Леся Бондарук. 

Ролик ставить на меті подолання посттоталітарних та постколоніальних наслідків у свідомості населення, популяризація історії України та видатних державотворців, фактів порушення державною-агресором прав людини. 

Курс розкриває історію боротьби українського народу проти радянської системи знищення нації – концентраційні табори ГУЛАГ. Історія в’язнів нині маловідома. То ж ми працюємо над тим, аби більше українців дізнались про історію тих хто творив Україну.

Створення цього відео відбулось в межах національного проекту «Єдина Україна», який Мінмолодьспорт організував спільно з УІНП та Університетом Григорія Сковороди в Переяславі. 

Презентація інформаційного курсу відбулась 30 листопада в Українському кризовому медіа-центрі. У презентації взяли участь: 

Владислав Яцук, заступник Міністра молоді та спорту України.

Леся Бондарук, кандидатка історичних наук, співробітниця Українського інституту національної пам’яті (онлайн).

Марія Тахтаулова, начальниця Північно-східного відділу УІНП.

Олена Охрімчук, начальник Управління забезпечення реалізації політики національної пам'яті в регіонах Українського інституту національної пам’яті (онлайн).

Ярослав Ференчак, голова Всеукраїнської Громадської Організації "Молодий Народний Рух".

Аліна Грушина, начальниця управління утвердження української національної та громадянської ідентичності Мінмолодьспорту.

Ознайомитись з інформаційним курсом  «ГУЛАГ. Історія боротьби»  можна на офіційному ютуб-каналі УІНП. 

Фото: Український кризовий медіа центр