У вільний доступ викладено електронний варіант виставки «Україна. Війна в Європі»

У вільний доступ викладено електронний варіант виставки «Україна. Війна в Європі»

Виставка «Україна. Війна в Європі» розповідає про глибинні передумови сучасного російсько-українського протистояння, про різні аспекти поточної фази російсько-української війни після повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію України 24 лютого 2022 року, а також про героїчний спротив українського народу. Відкриття виставки українською мовою в Києві, на Контрактовій площі, відбулося 8 травня 2022 року.

Тепер україномовна версія в електронному форматі доступна для всіх зацікавлених на офіційному сайті УІНП (посилання на завантаження вебверсії для перегляду та банерів у якості для друку, а також детальна інформація про виставку – у розділі «Виставкові проєкти»).

Крім української мови, виставка перекладена англійською, польською, литовською та німецькою мовами. 9 травня виставка запрацювала у Вільнюсі та Варшаві, 18 та 19 травня – у Берліні та Бамберзі відповідно.

Мета проєкту – розповісти правду про злочини проти людяності, які російські солдати чинять в Україні, відкрити очі на поширені в Європі російські пропагандистські міфи, один з яких – про єдиний народ, який складають росіяни, українці та білоруси, тверезим поглядом подивитися і на багато інших речей. Європейці мають право побачити справжнє обличчя Російської Федерації, усвідомити загрози, які йдуть від неї всьому людству, аби допомогти Україні захистити і себе, і Європу.

Виставку створив Український інститут національної пам’яті на замовлення Міністерства культури та інформаційної політики України та за підтримки Міністерства закордонних справ України.

Партнерами проєкту в Україні є  Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти, Штаб порятунку спадщини.

Партнери за кордоном: Литовський інститут історії, Центр історичних досліджень Польської академії наук в Берліні, Інститут Пілецького в Берліні, громадська організація «Bildungsverein Freundschaft kennt keine Grenzen e.V.», Музей історії Польщі.

Фото вгорі: Богдан Пошивайло