У Крутах вшанували пам’ять Героїв

У Крутах вшанували пам’ять Героїв

29 січня заступник голови Українського інституту національної пам’яті Володимир Тиліщак разом з начальником Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеславом Чаусом, представниками Сил оборони України та місцевих органів влади, громадськими активістами, взяв участь у традиційному пам’ятному заході на вшанування подвигу крутянців в меморіальному комплексі «Пам’яті героїв Крут» на Чернігівщині. Захід традиційно організований Чернігівською обласною військовою адміністрацією.

Учасники заходу поклали квіти до символічної каплички монумента «Битва під Крутами», вшанували пам’ять крутянців та всіх полеглих у боротьбі за незалежну Україну під час Української революції 1917–1921 років, сучасних захисників України хвилиною мовчання. Єпископ Чернігівський і Ніжинський Православної церкви України Антоній відправив поминальну літію за загиблими героями.

«Крути – це нагадування про звірячу жорстокість агресора, який не зупиняється перед жодними злочинами, як тоді, так і сьогодні. Лише наша перемога над рашистським режимом є запорукою не повторення вбивств, репресій, депортацій та нищення української ідентичності. Тому сьогодні обов’язок кожного, де б він не знаходився включатись у боротьбу із ворогом, чи в ЗСУ, чи підтримуючи наших захисників», – сказав Володимир Тиліщак в розмові з журналістами.

Фото: Сергій Бутко