У столиці презентували четверту частину освітнього проєкту «Діалоги про війну»

У столиці презентували четверту частину освітнього проєкту «Діалоги про війну»

До 10-ї річниці російсько-української війни, 22 лютого в Музеї історії міста Києва відбулося представлення «Діалогів про війну». Це освітній проєкт, який складається з чотирьох відео у форматі розмови учениці з ветеранами сучасної російсько-української війни. Також ці відео супроводжуються методичними рекомендаціями для вчителів щодо використання роликів в освітньому просторі.

Четверта частина присвячена повномасштабному вторгненню РФ в Україну та відсічі агресії. Організатори проєкту: Український інститут національної пам’яті, Міністерство культури та інформаційної політики України,  ДП «Центр захисту інформаційного простору України».

У презентації, яку організували Український інститут національної пам’яті та Музеї Революції Гідності за підтримки Департаменту освіти і науки КМДА й Музею історії міста Києва, взяли участь: Володимир Тиліщак – в.о. Голови Українського інституту національної пам’яті; Максим Удовиченко – генеральний директор ДП «Центр захисту інформаційного простору України»; Володимир Жемчугов – Герой України, ініціатор і координатор проєкту; Олена Охрімчук – начальниця Управління забезпечення реалізації політики національної пам’яті в регіонах Українського інституту національної пам’яті, співавторка сценарію та методичних рекомендацій проєкт; Фелікс Левітас – професор кафедри історичної та громадянської освіти Інституту післядипломної педагогічної освіти Київського столичного університету імені Бориса Грінченка; Анастасія Гайдукевич-Качуро – наукова співробітниця та кураторка виставкових проєктів Національного музею Революції Гідності. Модерувала захід Ганна Байкєніч – завідувачка сектору методичної роботи Українського інституту національної пам’яті, співавторка сценарію та методичних рекомендацій, координаторка проєкту.

Відвідали презентацію понад 60 учасників – вчителі історії, захисту України столичних закладів освіти, представники районних управлінь освіти і науки, департаменту освіти і науки КМДА, Київського центру дитячо-юнацького туризму, краєзнавства та військово-патріотичного виховання тощо.

Особливо присутніх зацікавив виступ Олени Охрімчук, яка представила методичні рекомендації до четвертої серії «Діалоги про війну. Повномасштабне вторгнення». Вона зауважила: «Традиційно, чергову серію «Діалогів про війну» ми супроводили методичними рекомендаціями із розробками уроків і заходів. Але цього разу ми зосередилися на розвитку в підлітків критичного мислення й інформаційної грамотності. Адже інформаційне поле кожного є, як каже герой четвертої серії, внеском у спротив ворогу»

Нагадуємо, що детальніше про проєкт можна дізнатися тут.

Фото: Національний музей Революції Гідності.