У Києві презентували четверту частину освітнього проєкту «Діалоги про війну»

21 грудня презентовано четверту частину освітнього відеопроєкту «Діалоги про війну», який покликаний пояснювати учням, що таке війна. 

Четверта частина проєкту присвячена повномасштабному вторгненню Росії в Україну. Традиційно, проєкт складається з відео у форматі розмови учениці з ветеранами сучасної російсько-української війни, які будуть супроводжуватись методичними рекомендаціями для вчителів щодо використання роликів в освітньому просторі. 

«Ідея цього проєкту полягає не стільки в тому, щоб дати дітям якийсь фактаж, а зорієнтувати їх в тому, що сьогодні відбувається в Україні. Адже ми є не лише свідками, а й учасниками цих подій. Хотілося дати дітям не деструктивну емоцію, а мотивацію, заохотити їх також долучатися до перемоги нашого народу», – зазначила співробітниця УІНП Ганна Байкєніч. 

Ініціатор проєкту, Герой України Володимир Жемчугов розповів, що ідея виникла, як реакція на потребу методичних матеріалів та верифікованої інформації про російсько-українську війну для вчителів, які займаються патріотичним виховання в школах. За його словами, у найближчих планах впровадження всеукраїнського уроку для вчителів на основі цих матеріалів, які зможуть надати рекомендації та методики про те, як розповідати дітям про повномасштабне вторгнення РФ в Україну.  

Проєкт «Діалоги про війну» реалізовано у співпраці Міністерства культури та інформаційної політики України, Українського інституту національної пам’яті та Центра захисту інформаційного простору України.

Нагадаємо, що попередні відео з циклу «Діалогів» розкривали такі питання «Що таке війна?», «Чому Росія прагне захопити Україну?», «Що таке російсько-українська війна?».

Ознайомитись з четвертим випуском відеопроєкту «Діалоги про війну» можна на ютуб-каналі Українського інституту національної пам’яті.