«Голоси Революції гідності»: у мережі з'явились нові ролики проєкту

«Голоси Революції гідності»: у мережі з'явились нові ролики проєкту

20 лютого Україна вшановує пам'ять героїв Небесної Сотні – українців, які поклали своє життя за демократичні цінності й змінили перебіг історії нашої держави. До цьогорічної кампанії вшанування Український інститут національної пам'яті продовжив відеопроєкт «Голоси Революції гідності».

До нього ввійшли сім роликів із роздумами учасників Майдану про Революції гідності. У другу частину проєкту увійшли спогади, зокрема, Сергія Жадана, Любомира Гузара, Ігоря Козловського та ін.

10 років минуло від завершення Революції Гідності. 20 лютого 2014 року в центрі Києва відбувся масовий розстріл протестувальників, а наступного дня стало відомо про втечу зі столиці тодішнього президента Януковича.

У ці дні, вшановуючи пам’ять Героїв небесної сотні, ми згадуємо події Майдану та пробуємо визначити для себе, як змінили нас ці події, яке значення має Майдан для нашого суспільства.

Український інститут національної пам’яті у 2014-2018 роках провів запис усних свідчень учасників та очевидців Революції Гідності. На основі цих записів ми щорічно публікуємо добірки цитат.

Цьогоріч у добірці — міркування людей, яких ми називаємо суспільними авторитетами. Їхня участь у Майдані була важливою для протестувальників, підтримувала у вирішальні дні. А також лідерів громадської думки, чия позиція слугує орієнтиром для багатьох, чиї рефлексії можуть впливати на суспільний поступ.

Усі відеоролики проєкту «Голоси Революції гідності» є на ютуб-каналі Українського інституту національної пам'яті.