Розпочався робочий візит голови УІНП Антона Дробовича до Перемишля

Розпочався робочий візит голови УІНП Антона Дробовича до Перемишля

25 червня 2021 року розпочався робочий візит голови Українського інституту національної пам’яті Антона Дробовича до Перемишля на запрошення української громади в Польщі.

Місто Перемишль є одним із центрів української громади, культурного і громадського життя українців у сучасній Республіці Польща. Українська громада в Перемишлі, багато представників якої є корінними жителями краю, продовжує зберігати історичну й культурну спадщину своїх предків, опікуватися місцями пам’яті українців на території Польщі. Відтак, візит голови інституту Антона Дробовича спрямований на те, щоб налагодити співпрацю УІНП з представниками української громади, зокрема щодо збереження місць пам’яті, обговорити можливості спільних проєктів.

Серед запланованих у межах візиту заходів – зустрічі з представниками української громади, міської влади Перемишля, духовенства; відвідини українських місць пам’яті у селах Верхрата, Дев’ятир, Павлокома, Березка, на горі Монастир; відвідини Українського військового цвинтаря у Пикуличах та Єврейського кладовища у Перемишлі.

Детальніша інформація про хід робочого візиту буде оприлюднюватися на офіційному сайті інституту.

На фото вгорі делегація інституту поклала квіти до могили воїнів УПА на горі Монастир