УІНП та ПЦУ провели всеукраїнську панахиду за загиблими у 2020 році воїнами

УІНП та ПЦУ провели всеукраїнську панахиду за загиблими у 2020 році воїнами

У середу 30 грудня Український інститут національної пам'яті спільно з Синодальним управлінням військового духовенства Православної церкви України провели всеукраїнську панахиду за загиблими українськими воїнами у 2020 році. 

"Ми молимось зараз по всіх єпархіях і щомісяця згадуємо загиблих воїнів. Це наш християнський обов'язок. Ми переконані, що звершуючи головну заповідь, про те, що немає вищої любові, ніж хто покладе душу за друзів своїх. Відповідно вони вже здобувають найбільшу нагороду від Бога - стають воїнами небесного воїнства. Ми будемо молитися завжди за наших воїнів, і просити щоби Господь скоротив ці дні випробовування і дав перемогу над супротивником", - зазначив керівник Синодального управління військового духовенства Православної церкви України, митрополит Іоан.

Також священнослужитель наголосив, що такі панахиди будуть проводитись у всеукраїнському масштабі щомісячно. 

"Кожна молитва - це своєрідний промінчик світла, який лине до Бога. Коли ці промінчики духовних почуттів йдуть з усієї України, тоді Бог бачить наскільки це бажання закликати його божественну допомогу є всеосяжним. Якщо Бог побачить всеосяжність цього прохання, то він може кардинально змінити ситуацію, це в його владі", - зазначив митрополит Іоан.  

Згідно з відповіддю Управління зв’язків з громадськістю ЗС України на інформаційний запит видання “Новинарня”, у 2020 році в зоні проведення операції Об’єднаних сил загинуло 119 військових Збройних сил України.

Ініціаторами панахиди за українськими воїнами, які загинули в боях за незалежність України, та молитви за перемогу українського війська є співробітники Українського інституту національної пам’яті Роман Кулик та Павло Подобєд.