Борцям за незалежність України надали статус учасників бойових дій

Учасникам боротьби за незалежність України у XX столітті надали статус учасників бойових дій. За відповідний законопроект України про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо посилення соціального захисту учасників боротьби за незалежність України у XX столітті № 8519 сьогодні за основу і в цілому проголосували 236 депутатів.

Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради http://rada.gov.ua/news/Novyny/165376.html

Як ідеться у пояснювальній записці, надано статус учасника бойових дій особам, які брали участь у всіх формах збройної боротьби за незалежність України у XX столітті у складі Української повстанської армії, Української повстанської армії отамана Тараса Боровця (Бульби) «Поліська Січ», Української народної революційної армії (УНРА), збройних підрозділів Організації українських націоналістів і відповідно до Закону України «Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у XX столітті» визнані борцями за незалежність України у XX столітті.

Порядок надання статусу учасника бойових дій вказаним особам встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Відповідні зміни внесено до статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», пункт 16 якого викладено у новій редакції.

Нагадаємо, сьогодні, 6 грудня, українці відзначають День Збройних сил України.