Цикл лекцій, онлайн-зустріч, тематичні публікації – УІНП долучається до відзначення 150-річчя Лесі Українки

Цикл лекцій, онлайн-зустріч, тематичні публікації – УІНП долучається до відзначення 150-річчя Лесі Українки

150 років з дня народження знакової письменниці та громадської діячки виповнюється 25 лютого. З 23 лютого на онлайн-ресурсах інституту розпочинається цикл інформаційних заходів, покликаних розкрити маловідомі грані особистості й творчості Лесі Українки.

У вівторок, 23 лютого, об 11:00, розпочнеться онлайн-зустріч «Леся Українка єднає», учасники якої представлятимуть Київ, Луцьк, Полтаву, Вінницю, Одесу. Зустріч транслюватиметься на фейсбук-сторінці інституту.

У п'ятницю, 26 лютого, з 15:30 до 16:30, письменник і публіцист, доктор філософії, заслужений діяч науки і техніки України, професор,​ голова Вченої ради Національного університету «Острозька академія» Петро Кралюк прочитає онлайн-лекцію «Леся Українка як євроінтегратор». Геніальну письменницю представляли й представляють у різних іпостасях – у радянські часи вона поставала соціалісткою, революціонером-демократом, зараз говорять про її модернізм, неоромантизм, фемінізм, навіть містицизм, натомість лекція Петра Кралюка покликана розкрити неймовірну ерудицію Лесі Українки та її прекрасне знання західноєвропейської культури, яка й мала вплив на письменницю. Вона розпочне цикл лекцій, присвячених постаті Лесі, що триватимуть упродовж року й транслюватимуться  на фейсбук-сторінці інституту.

Також упродовж цього тижня з публікацій на онлайн-ресурсах інституту ви зможете дізнатися цікаві факти про Лесю Українку, про її маловідомі твори, а також пройти тест, щоб оцінити свої знання про поетесу. Тож стежте за нашими сторінками. Матеріали супроводжуватиме візуалізація, яку інститут створив на основі айдентики, розробленої агенцією Postmen за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України і Державного агентства України з питань мистецтв і мистецької освіти в рамках проєкту «Леся Українка: 150 імен».

Міністерство культури та інформаційної політики розпочало кампанію #ЛесяУкраїнка150імен #ЛесяУкраїнка150років. Зокрема, в рамках заходів уперше представлять повне нецензуроване зібрання творів письменниці у 14-и томах. Стежити за перебігом кампанії та новинами можна на тематичному сайті: 150imenlesi.org.