На Черкащині перепоховали дев'ять жертв радянських каральних органів

На Черкащині перепоховали дев'ять жертв радянських каральних органів

У червні за сприяння Українського інституту національної памяті відбулась ексгумація останків воїнів УПА та жертв НКВД на Тернопільщині та Рівненщені, а також перепоховання жертв каральних радянських органів на Черкащині. 

24 червня 2021 року відбулось перепоховання жертв НКВД на новій ділянці цвинтаря селі Шрамківка Драбівського району Черкаської області. За християнським звичаєм поховано останки дев'яти людей. Серед яких були військовослужбовці РСЧА, цивільні, а зокрема жінка. Пошук та ексгумацію неподалік села Яворівка здійснювало приватне підприємство "Пам'ять і слава" на замовлення УІНП. Представники цього підприємства також займались перепохованням останків. Від Інституту участь у перепохованні взяв співробітник УІНП  Владислав Куценко.

Також, у червні, на замовлення Інституту, меморіально-пошуковий центр "Доля" здійснив пошуково-ексгумаційні роботи місць воїнів УПА у лісах поблизу села Великі Загайці Тернопільської області та жертв НКВД поблизу міста Костопіль Рівненської області. Внаслідок робіт було ексгумовано останки трьох воїнів УПА на Тернопільщині та останки 24 людей на Рівненщині.

Фото: Владислав Куценко та МПЦ "Доля"