Нова виставка на площинах УІНП на Контрактовій площі розповідає про Лесю Українку

Нова виставка на площинах УІНП на Контрактовій площі розповідає про Лесю Українку

Протягом кінця березня – квітня 2023 року кияни та гості міста зможуть оглянути вуличну банерну виставку «(Не)знана Леся Українка: повернення».

Виставка експонується на площинах Українського інституту національної памʼяті на Контрактовій площі в Києві (сквер № 3, між виходом з метро на вулиці Спаській та пам’ятником Григорію Сковороді).

Постать Лесі Українки ми відкриваємо та (пере)прочитуємо заново. Поступово відходять стереотипи, що роками навіювалися радянською пропагандою. Починаючи від потрактування її походження, самоідентифікації, поглядів та переконань, інтерпретацій творчості. Цьому сприяє також виставковий проєкт Інституту.

Виставку було підготовлено ще торік до 150-річчя Лесі Українки. Її відкриття з участю дослідників життя та творчості поетеси й авторів проєкту було заплановане на 24 лютого 2022 року. Презентацію скасували через повномасштабне російське вторгнення.

Зараз виставка експонується повторно та, сподіваємося, стане джерелом цікавих відомостей про національну поетесу для всіх, хто відвідуватиме Поділ впродовж найближчого місяця.

Співорганізатори:
Український інститут національної пам’яті,
Музей видатних діячів української культури Лесі Українки, Миколи Лисенка, Панаса Саксаганського, Михайла Старицького.

Тексти надані:
Музеєм видатних діячів української культури Лесі Українки, Миколи Лисенка, Панаса Саксаганського, Михайла Старицького.

Фото Наталії Слобожаніної