Виставку УІНП про Лесю Українку показали на Буковині. Тепер вона експонується в Колодяжному на Волині

Виставку УІНП про Лесю Українку показали на Буковині. Тепер вона експонується в Колодяжному на Волині

Виставковий проєкт Українського інституту національної пам’яті «(Не)знана Леся Українка: повернення» експонувався в музеї міста Новодністровська Чернівецької області, після чого переїхав до музею поетеси у селі Колодяжному Ковельського району Волинської області. 

У Новодністровську виставка експонувалася у місцевому історичному музеї за сприяння адміністрації та профспілки Дністровської гідроакумулювальної електростанції.

У музеї проводили спеціальну екскурсію за матеріалами виставкового проєкту, щоб заохотити відвідувачів, насамперед школярів, дізнаватися більше про Лесю Українку та її літературну спадщину.

Після Новодністровська виставка «(Не)знана Леся Українка: повернення» експонується у літературно-меморіальному музеї Лесі Українки у селі Колодяжному на Волині. Тут, у родинному маєтку, Леся провела чимало часу.

Виставка «(Не)знана Леся Українка: повернення» спростовує стереотипи про постать письменниці, що роками навіювалися радянською пропагандою, починаючи від потрактування її походження, самоідентифікації, поглядів та переконань, інтерпретацій творчості.

Фото з фейсбук-сторінок музею Лесі Українки у Колодяжному та Новодністровського історичного музею відповідно