Співробітники УІНП в Одесі допомагають вивчати історію мігрантам

Співробітники УІНП в Одесі допомагають вивчати історію мігрантам

Співробітники Південного міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам’яті читають лекції та проводять просвітницькі бесіди на теми української історії в межах заходів, спрямованих на інтеграцію мігрантів в українське суспільство.

Заходи з полегшення інтеграції мігрантів здійснює виконавчий партнер Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні – громадська організація «10 квітня». Ця організація займається допомогою мігрантам, які прибули в Україну, внутрішньо переміщеним особам та особам без громадянства, які перебувають в Україні.

Насамперед на лекціях та бесідах співробітники УІНП розповідають про особливості української історії, зокрема її включеність у європейський контекст, а також – її поліетнічний, мультикультурний і мультирелігійний вимір.

«Представникам тюркських народів важливо донести інформацію про османське минуле Півдня України, роль кримських татар і про спільні для наших народів сторінки минулого. Ми ділимося прикладами мирного співіснування наших народів. А також пояснюємо топонімічні та гідронімічні особливості краю. А ось біженцям із теренів колишнього СРСР потрібно відкривати історію України без радянських і російських міфів, оскільки їхні знання про нашу країну часто сформовані під впливом наративів російської пропаганди», – розповідає співробітник УІНП Олександр Городилов.

Щоб полегшити сприйняття інформації, слухачам демонструють відеоконтент Українського інституту національної пам’яті. Зокрема, ролики з серій «Український південь» та «Південь без міфів».

Фото надані ГО «10 квітня»