Книга «Дівчата зрізають коси» стала переможцем конкурсу «BookForum Best Book Award-2019»

Книга «Дівчата зрізають коси» стала переможцем конкурсу «BookForum Best Book Award-2019»

«Досі не можу повірити. Дякую». Так відреагувала воєнна журналістка Євгенія Подобна на інформацію про те, що її спільний з Українським інститутом національної пам’яті проект - книга «Дівчата зрізають коси» стала переможцем конкурсу «BookForum Best Book Award-2019» Львівського Форуму видавців у номінації «Війна на Донбасі, анексія Криму, переселенці».

Це вже друга гучна перемога цього проекту - книга отримала головну відзнаку Всеукраїнського рейтингу "Книжка року-2018" в номінації «Обрії».
А в жовтні вона буде представлена на Всесвітньому книжковому ярмарку у Франкфурті.

Нагадаємо, що книга «Дівчата зрізають коси» - це спогади 25 жінок-воячок, які брали участь в російсько-українській війні у складі Збройних сил України та добровольчих підрозділів у 2014-2018 рр. як стрілки, кулеметниці, медики, мінометниці, снайперки та ін. Ці історії були записані Євгенією Подобною з листопада 2017 до липня 2018 року.

У спогадах йдеться про бойові операції різних років на Луганщині та Донеччині, про звільнення українських міст та сіл від окупантів, спогади про побратимів, місцевих мешканців, воєнний побут, а також роздуми про становище жінки в українському війську в різні періоди війни. Розповіді доповнені фотографіями із зони бойових дій.

Збірник спогадів «Дівчата зрізають коси» підготовлено в рамках проекту Українського інституту національної пам’яті «Усна історія АТО».

Книгу можна отримати безкоштовно, звернувшись з листом до Українського інституту національної пам’яті.

Завантажити електронне видання можна на Google Play або за посиланням.