Православна Церква України завдячує своїй появі нашим військовим

Таку думку висловив протоієрей Православної Церкви України Павло Мельник опісля традиційної панахиди за українськими вояками, які загинули в боях за незалежність України протягом лютого 2019 року.


Український інститут національної пам’яті продовжує запрошувати усіх киян згадати загиблих у боях військовослужбовців. В останніх числах кожного місяця, якщо під час бойових дій є загиблі українські солдати, у храмі Іоанна Богослова у Михайлівському Золотоверхому монастирі священик Православної Церкви України проводить панахиду за українськими вояками, які загинули в боях за незалежність України, та молитву за перемогу українського війська.

Після панахиди співробітник Інституту Роман Кулик описав біографії та обставини загибелі вісьмох загиблих в лютому героїв:

  1. Сергій Грузенко, 57 омпбр, уродженець Херсонщини;

  2. Ігор Наконечний, 93 омбр, Харківщина;

  3. Руслан Кондратюк, 24 омбр імені короля Данила, Рівненщина;

  4. Сергій Данілейченко, 10 огшбр, Черкащина;

  5. Василь Богоносюк, 24 омбр імені короля Данила, Тернопільщина;

  6. Євген Фурсов, уродженець Донеччини;

  7. Борис Бординюк, 54 омбр, Запоріжжя;

  8. Олександр Медінцев, солдат, заступник командира БМП.

Після заходів у храмі Іоанна Богослова учасники запалили лампадки на Стіні пам’яті загиблих за Україну на Михайлівській площі.

Ініціаторами панахиди за українськими вояками, які загинули в боях за незалежність України, та молитви за перемогу українського війська є співробітники Українського інституту національної пам’яті Роман Кулик та Павло Подобєд.