У міжнародному дитячому центрі «Артек» пройшов турнір з настільної гри «Українська революція 1917–1921 років»

У міжнародному дитячому центрі «Артек» пройшов турнір з настільної гри «Українська революція 1917–1921 років»

Український інститут національної пам’яті спільно з Українським державним центром національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді провів для учнів старшої школи-вихованців центру «Артек» історичний турнір, присвячений подіям Української революції. У ньому взяли участь близько 60 дітей з усієї України, які продемонстрували чудові знання з історії цієї доби.


На початку зустрічі з дітьми методист Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді, член правління ГО «Славетні епохи України» Сергій Ільчишин представив проект «Славетні епохи України». Вихованці центру мали змогу не тільки дізнатися багато цікавого з історії України, а й пригадати основні віхи українського державотворення, актуалізувати знання.

Турнір розпочався із запеклої боротьби в першому турі. Три локації, якими курували Ганна Байкєніч, Сергій Ільчишин і спеціалісти міжнародного дитячого центру «Артек», понад дві години виборювали перемогу. Дітей вразила механіка гри, зацікавили раніше невідомі факти та постаті історії Української революції, котрі легко запам’ятати завдяки ігровій формі та духу суперництва.

Фінал відбувся для трьох команд, які одержали перемогу в першому турі. Тут, аби перемогти, замало мати легку вдачу. У фіналі перемогу здобуває найуважніший та найрозумніший. Такою виявилася співдружність «Незламні». Учні старших класів проявили неабиякі здібності до знань з історії України та непохитну жагу до перемоги. Учасники турніру отримали заохочувальні подарунки від Українського інституту національної пам’яті – цікаві видання з історії України.    

Нагадаємо, в Українському інституті нацоінальної па'мяті можна безкоштовно отримати гру “Українська революція 1917-1921”.

У січні 2019 року Український інститут національної пам’яті презентував гру для мобільних пристроїв «Сто років боротьби. Українська революція», яка створена на основі настільної гри «Українська революція 1917–1921 років».

Адаптація гри: смартфони та планшети на базі Android і iOS. Режим: багатокористувацький, без доступу до Інтернету. Застосунок доступний для всіх версій Аndroid, починаючи з 5.1 та для всіх версій iOS.

Аndroid-версія гри вже в магазині додатків Google Play - play.google.com: http://bit.ly/2FwGEjs (шукати поле «Українська революція»). ІОS-версія розміщена в магазині додатків Аpple store за посиланням: https://apple.co/2MgBgl0.