«Зродились ми великої години...». У Києві відкриється виставка до 90-ліття створення ОУН

4 лютого о 15:00 у Національному музеї історії України (Володимирська, 2) відкриється виставка, присвячена 90-річчю ОУН.

Як говорить завідувач Музею, історик Олександр Кучерук: «На виставці буде експонуватися те, що ви ніколи раніше не бачили. Матеріали, документи, фотографії, особисті речі діячів Організації українських націоналістів, зокрема Євгена Коновальця. Усі ці артефакти збиралися роками, а нині їх можна буде побачити на власні очі в нашому музеї».

На виставці висвітлюються передумови та обставини створення ОУН, перші роки її діяльності.

Представлені оригінальні документи і речі 1920-1940- років, пов’язані з історією ОУН і її провідними діячами. Серед них у першу чергу організаційні документи, світлини, періодичні видання, особисті речі. Також представлено комплекси особового походження – голови Проводу Українських націоналістів полковника Євгена Коновальця, сотника Юліана Головінського, полковника Андрія Мельника, Дмитра Андрієвського, О. Ольжича (Олега Кандиби) та інших.

Історія символіки ОУН подана у конкурсних проектах 1932 року, ілюстраціях його використання. У такому обсязі матеріальна історія ОУН ніколи не була зібрана в межах однієї експозиції, більшість предметів є унікальними і демонструються вперше. Запрошуємо на відкриття виставки.

Організатори: Національний музей історії України та Фундація імені О.Ольжича за участю Музею становлення української нації.

Виставка триватиме щонайменше місяць.