24 серпня відзначаємо 30-річчя відновлення Незалежності України

24 серпня відзначаємо 30-річчя відновлення Незалежності України

Вітаємо з головним державним святом — Днем Незалежності України! 

Цьогоріч наша держава святкує 30-ту річницю відновлення власної незалежності, після того, як проголосила її у 1918 році. У цей, непростий для багатьох українців, рік варто консолідуватись та спробувати осмислити, чого ми досягли за минулі три десятиліття, порадіти за власні перемоги та винести уроки з власних поразок, а також усвідомити виклики, які стоять перед державою та її народом зараз.

"В ці дні багато із нас будуть говорити про тисячоліття державності на наших теренах, про понад 100 років від проголошення самостійної української держави в 1918 році та звісно про 30 років відновлення незалежності в 1991 році. Вслухаємося і вдумаємося у ці слова, вивчати ці історії, щоб уміти собі та іншим пояснити пройдений шлях, зрозуміти які ми помилки зробили колись щоб не повторити їх у майбутньому, і які перемоги ми цінуємо, щоб на їх підставі здобути нові - ще більш значущі. Вітаю нас усіх із цим свято, яке нагадує нам про цінності свободи, відповідальності за своє життя і сьогодні як ніколи залежить від здатності боронити свій спосіб життя від посягань, сваволі, диктатури та брехні окупантів. Слава незалежній Україні та її захисникам!", - зауважив голова Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович. 

Принагідно запрошуємо відвідати вуличну експозицію Інституту "Мистецтво вільних: художня естетика Української революції 1917-1921" присвячену становленню естетику української державності на початку XX століття. Презентація експозиції відбудеться 26 серпня, однак виставка вже експонується у Києві, на вулиці Хрещатик 22, біля будівлі Головпоштамту. А також запрошуємо, о 16:00 відвідати презентацію виставки  "30 (к)років до Незалежності по-харківськи", яка експонуватиметься у Харківському літературному музеї. Ця виставка - це розповідь про те, як Харків прожив 30 років відновленої незалежності України.

Дізнатись більш про шлях України до Незалежності, коріння української державності та боротьбу українців за власне самовизначення можна в інформаційних матеріалах УІНП підготовлених з нагоди Дня Незалежності України.

Вгорі – айдентика, підготовлена до святкування 30-ї річниці незалежності за координації Міністерства культури та інформаційної політики України.