24 серпня відзначаємо День Незалежності України

24 серпня відзначаємо День Незалежності України

Вітаємо з головним державним святом — Днем Незалежності України! 

Цьогоріч наша держава святкує 29 річницю відновлення власної незалежності, після того, як проголосила її у 1918 році. Це дуже важлива дата, оскільки є ввідною до ювілейного 30-річчя української незалежності. В цей, непростий для багатьох українців, рік варто консолідуватись та спробувати осмислити, чого ми досягли за минулі три десятиліття, порадіти за власні перемоги та винести уроки з власних поразок, а також усвідомити виклики, з якими готуємось увійти в 30-річчя. 

Видатний український політичний діяч та дисидент В'ячеслав Чорновіл говорив, що Україна починається з кожного з нас, маючи на увазі відповідальність кожного окремого громадянина за державу в якій він живе. Від кожного з нас залежить, якою буде майбутнє України. Від військових, лікарів, вчителів, інженерів, хліборобів, спортсменів, науковців, митців, усіх, хто своєю щоденною працею робить нашу державу величною. Тому варто завжди пам'ятати, що Незалежність — це не абстракція чи канцелярський штамп. Незалежність — це ми, і тому кожен з нас несе свою частку відповідальності за її збереження.

Нагадуємо, що Український інститут національної пам`яті запустив соціальну кампанію “Незалежність — це ми” присвячену 29-й річниці Незалежності України. Детальніше про кампанію — тут.

З Днем Незалежності України!