У Харкові відкрили виставку про історію міста за 30 років Незалежності

У Харкові відкрили виставку про історію міста за 30 років Незалежності

До Дня Незалежності на території Харківського літературного музею відкрилася банерна виставка «30 (к)років до Незалежності по-харківськи», підготовлена співробітниками Північно-Східного міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам’яті та Літмузею.

На 15 банерах знайшли відображення ключові події та локації, пов’язані із участю харків’ян у боротьбі за Незалежність і європейський вибір України. Виставка складається з трьох блоків, присвячених періоду кінця 1980-х – початку 1990-х, Помаранчевій Революції  та Революції Гідності. 

Виставка експонуватиметься місяць – до 24 вересня. До уваги відвідувачів – ексклюзивні фотографії з фондів Літературного музею і приватних колекцій. 

«30 (к)років до Незалежності по-харківськи» – це розповідь, проілюстрована фотографіями з персональних архівів безпосередніх учасників подій і кінця 1980-х, і середини 2000-х, аж до сьогодення», - зазначила начальниця Північно-Східного відділу УІНП Марія Тахтаулова.

У відкритті виставки також взяли участь заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Роман Семенуха, головний спеціаліст Північно-Східного відділу УІНП Едуард Зуб, провідна фахівчиня Літмузею Ольга Різниченко, актор та театральний режисер Степан Пасічник, лікар і громадський діяч Кость Черемський, депутатка Харківської міської ради Ірина Гончарова, співкоординатор харківського Євромайдану Сергій Петров. 

Відкриттю виставки передувала публічна лекція істориків Бориса Черкаса і Кирила Галушка «Українська історична контрпропаганда: виклики та можливості». Після презентації відбулася дискусія «31-й крок: спільний пошук майбутнього», а також концерт гурту Alcohol Ukulele. У перервах між заходами DJ Lenoczka відіграла тематичний сет «Поміж нас», присвячений 30-річчю Незалежності України.

Фото: Північно-східний відділ УІНП