У Хмельницькому історики та краєзнавці вивчають виховний потенціал національної пам’яті

4 листопада у Хмельницькому розпочався навчальний семінар "Історія України ХХ ст.: виховний потенціал історичної правди". 

Учасниками заходу є 60 істориків і краєзнавців із Хмельницької, Вінницької та Чернівецької областей. Триватиме подія до 6 листопада.

Організували навчання Український інститут національної пам'яті та Український державний центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства та туризму учнівської молоді. Серед його учасників - керівники позашкільних гуртків історико-краєзнавчого напряму, педагоги, краєзнавці, керівники музеїв історичного профілю закладів освіти.

На семінарі обговорять відновлення національної пам’яті та перезавантаження краєзнавчо-пошукової діяльності, а також переглянуть парадигму історії України ХХ століття. Окрім того, учасники матимуть практичний кластер про роль історичної пам’яті у виховному просторі.

Загалом семінар має на меті активізувати роботу на місцях та сприяти національно-патріотичному вихованню молоді. Окрім того, організатори прагнуть наповнити програми з дослідження історичного краєзнавства темами, важливими для відновлення та збереження української національної пам'яті.