У Києві відбулася щомісячна панахида за загиблими військовослужбовцями

Щомісяця Український інститут національної пам’яті запрошує усіх охочих до храму Іоанна Богослова у Михайлівський Золотоверхий монастир на панахиду за українськими вояками, які загинули в боях за незалежність України, та на молитву за перемогу українського війська.

Панахида за загиблими у вересні відбулася 3 жовтня 2019 року.

Молитву за українських воїнів традиційно очолив протоієрей Православної Церкви України Павло Мельник, а прикінцеве слово про полеглих вояків виголосив ветеран російсько-української війни, співробітник Українського інституту національної пам'яті Роман Кулик. Детальніше про загиблих героїв вересня можна прочитати у детальній статті інтернет-видання "Новинарня" за посиланням.

По завершенню богослужіння громадськість і ветерани українського війська запалюють лампадки біля Стіни пам’яті загиблих за Україну на Михайлівській площі.

Організатори: Український інститут національної пам'яті, Міністерство у справах ветеранів, Академічний храм святого апостола і євангелиста Іоана Богослова, Книга пам'яті полеглих за Україну.

Ініціаторами панахиди за українськими вояками, які загинули в боях за незалежність України, та молитви за перемогу українського війська є співробітники Українського інституту національної пам’яті Роман Кулик та Павло Подобєд.

За інформацією спеціального проекту “Таймлайн втрат” українського ньюз-руму  “Новинарня” з початку 2019 року бойові втрати українських силових структур на Сході склали 71 особу (станом на 23.08.2019).