У п'яти обласних центрах відбулась панахида за загиблими у січні українськими захисниками

У п'яти обласних центрах відбулась панахида за загиблими у січні українськими захисниками

На початку лютого в обласних центрах України відбулась панахида за загиблими українськими захисниками, які віддали життя на фронті російсько-української війни у січні.

У Чернігові панахида відбулась у Козацькому кафедральному соборі святої великомучениці Катерини ПЦУ.  Панахиду відправили капелан Національної гвардії України протоієрей Євген,  капелан Сил територіальної оборони України отцем Тимоном та головний капелан Оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України протоієрей Антоній. 

У Вінниці панахида відбулась у Спасо-Преображенському кафедральному соборі ПЦУ. Окрім поминальнольно молебню за героями російсько-української війни, які загинули у січні 2022 року, також згадали та спільно помолились за загиблимивійськовослужбовцями Національної гвардії України та цивільною жінкою, які стали жертвами стрілянини на ДП «Південний машинобудівний завод» у місті Дніпрі.

У Харкові  панахида відбувалась на подвір'ї Іоано-Богословського храму, де розташований меморіалу загиблим захисникам України, чин панахиди правив отець Віктор. Серед охочих вшанувати пам'ять за загиблими у січні українськими захисниками були зокрема курсанти Національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

 

В Одесі панахида традиційно відбулася в Кафедральному соборі Різдва Христового Одеської єпархії Православної Церкви України. Молобень відслужили єпископ Одеський і Балтський Афанасій (Яворський), а також клірики храму. У службі зокрема взяли курсанти Одеського державного університету внутрішніх справ.

У Луцьку відбулась громадська панахида на Театральному майдані за участі військових Національної гвардії, священнослужителів та представників місцевої влади.

На всіх панахидах були присутні представники Українського інституту національної пам’яті, які нагадали про чотирьох загиблих у січні українських захисників: снайпера 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Ігоря Тичину (2001 року народження), командира інженерно-саперного підрозділу 25-ї окремої Січеславської повітрянодесантної бригади Іллю Супруна (1998 року народження), сапер інженерно-саперного підрозділу 25-ї окремої Січеславської повітрянодесантної бригади Віталія Петренка (1970 року народження) та навідника кулеметного відділення 17-ї окремої танкової бригади імені Костянтина Пестушка Віктора Кучеренка (1993 року народження).