У Михайлівському соборі відправили панахиду за загиблими українськими вояками (Відео)

У Михайлівському соборі відправили панахиду за загиблими українськими вояками (Відео)

Молилися також і за перемогу українського війська, наголошують організатори – Український інститут національної пам’яті. Панахиду за українськими вояками, які загинули на фронті російсько-української війни в серпні цього року, відправили у Храмі Іоанна Богослова, у Михайлівському Золотоверхому монастирі.

За минулий місяць у боях полягло 8-ро українських військовослужбовців. Світлини кожного з них розмістили у храмі. Зачитали їхні імена та коротку біографію.

"За минулий місяць було 8 загиблих саме в боях, 5 із них – морські піхотинці, решта – військовослужбовці інших бригад сухопутних військ", – зазначив співробітник Українського інституту національної пам'яті Роман Кулик. 

Молилися також і за перемогу українського війська, наголошують організатори – Український інститут національної пам’яті.

"Молитви читатимемо за загиблих і за тих, що живі, і за кожного воїна, хто воює за нашу неньку Україну", – розповів Руслан Кошовенко.
Такі панахиди за загиблими вони влаштовують на початку кожного місяця вже упродовж року. Після молитви присутні, серед яких і ветерани війни, поклали лампадки до стіни пам'яті загиблих за Україну на Михайлівській площі.

"Те, що ми тут ходимо по місту спокійно, п'ємо каву, гуляємо з дітьми, хтось платить велику ціну – своє життя. І тому це дуже важливо", –  наголосив ветеран АТО, заступник міністра у справах ветеранів Олександр Терещенко.

За матеріалами: 5 канал