Український інститут національної пам’яті та оперативне командування «Північ» підписали Меморандум про співпрацю

Підписали документ Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович та командувач військ оперативного командування «Північ» генерал-лейтенант Володимир Кравченко.


Меморандум передбачає налагодження партнерських відносин і співпраці у рамках заходів національно-патріотичного виховання молоді та військовослужбовців Збройних Сил України.

Метою такого співробітництва є спільні дії, спрямовані на національно-патріотичне виховання та популяризацію Українського війська, реалізація державної політики у сфері відновлення та збереження національної пам'яті, посилення уваги суспільства до історії України.

У процесі співпраці військовослужбовці оперативного командування та співробітники Інституту будуть також сприяти обміну досвідом у проведенні занять з військовослужбовцями Збройних Сил України та молоддю щодо вивчення етапів боротьби за відновлення державності України; сприяти встановленню та налагодженню зв’язків між місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування і навчальними закладами.

Крім того, на військові та науковці будуть здійснювати взаємну методичну та практичну допомогу, організовувати та проводити спільні освітньо-виховні, культурно-мистецькі та інформаційно-просвітницькі заходи.

Після підписання документа генерал-лейтенант Володимир Кравченко подякував за попередню проведену сумісну та дійсно корисну співпрацю та висловив надію на подальшу не менш плідну роботу.

У свою чергу, Володимир В’ятрович зауважив, що неможливо перемогти у війні, якщо не вірити в її існування. Тому з боку Інституту будуть активізовані усі зусилля до ще більшого поширення героїчних вчинків військових у збройному протистоянні України з Російською Федерацією.

Матеріали по темі