Виставку УІНП про російські воєнні злочини експонували в Англії

Виставку УІНП про російські воєнні злочини експонували в Англії

Виставку Українського інституту національної пам’яті «Стерті з лиця землі» експонували у місті Бристоль. 

Під час заходів з нагоди Дня Незалежності України та Дня Державного прапора українська громада міста Бристоль провела низку заходів в Зеленому коледжі та міській раді. Серед них експонування виставки «Стерті з лиця землі», яка розповідає про знищення російською армією міста під час повномасштабного російського вторгнення. 

Банерна виставка «Стерті з лиця землі» охоплює фотосвідчення руйнувань різних регіонів: Луганщина, Донеччина, Слобожанщина та Південь України. Тематичні банери акцентують увагу на знищених на 80-100 відсотків населених пунктах, перетворених російською армією на пустку і руїну. Зокрема,  Попасна, Мар’їнка, Соледар, Бахмут.

На банерах розміщені QR-коди з посиланням на короткі відео знищених сіл і міст України, які додатково візуалізують весь жах та морок випаленої ворогом землі.

У виставці використана інформація та відеоматеріали, що були надані УІНП Міністерством розвитку громад, територій та  інфраструктури України, Луганською, Донецькою, Миколаївською, Херсонською та Харківською обласними військовими адміністраціями.

Фотоматеріали для виставки надані відомими військовими фотографами, пресслужбами 93-ї  окремої механізованої бригади «Холодний Яр», 56-ї окремої мотопіхотної Маріупольської бригади, 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, фотокореспондентами українських медіа.

Нагадуємо, що виставка доступна п’ятьма мовами. Окрім українською перекладена англійською, польською, іспанською та німецькою мовами. Завантажити файли виставки можна вільно на нашому сайті у розділі «Виставкові проєкти».