Історія боротьби і перемог: Інститут анонсує відео про 5 річчя діяльності

Історія боротьби і перемог: Інститут анонсує відео про 5 річчя діяльності

Український інститут національної пам’яті підготував 27 хвилинний фільм про основні здобутки Інституту протягом 5 років. Ролик складається із семи тематичних блоків. У відеороботі показані основні напрямки діяльності: про проведедння декомунізації, реабілітацію, відкриття архіві КГБ, поширення правдивої історії про Голодомор, про створення Музею Майдану та популяризацію історії України через призму боротьби та перемог.  

“Цей відеоролик - лише частина тієї величезної роботи, яку провадить Український інститут національної пам’яті”, - пояснює Перший заступник Голови Українського інституту національної пам’яті Аліна Шпак. 

Упродовж 2015-2019 років УІНП працював і працює над спростуванням ключових міфів щодо української історії, насамперед Україна позбувається радянського кліше “Велика вітчизняна війна” щодо Другої світової війни. На державному рівні встановлено відзначення Дня пам’яті та примирення 8 травня.  

В часи війни на Донбасі УІНПом запущено процес реабілітації борців за українську незалежність у ХХ ст. Відтепер і вони, і сучасні воїни мають спільне свято: день захисників України 14 жовтня. На свято Покрови, українського козацтва, армії УНР, УПА та ЗСУ.

В мережі Інтернет відеороботу можна побачити відзавтра. 

Нагадаємо, що Український інститут національної пам'яті надає вільний доступ до всіх своїх проєктів. Наша принципова позиція - задля зручності аудиторії усі матеріали викладати також в електронних форматах на офіційному сайті  https://uinp.gov.ua/.