Суд скасував рішення Харківської міськради про перейменування проспекту Григоренка

Суд скасував рішення Харківської міськради про перейменування проспекту Григоренка

Харківський окружний адміністративний суд скасував рішення Харківської міської ради щодо перейменування проспекту Григоренка на проспект Жукова. 

«Визнати протиправним та скасувати Рішення Харківської міської ради Харківської області 27 сесія 7 скликання від 19 червня 2019 року №1667/19 «Про розгляд електронної петиції», – йдеться в рішенні суду.

«Ми вітаємо рішення окружного адмінсуду. Ця топонімічна баталія завершилася перемогою Петра Григоренка і харківської громади, яка відстояв право  жити у комфортному місті вільному від комуністичної тоталітарної символіки. Дякуємо усім, хто долучився», - коментує начальник Північно-східного міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам’яті Марія Тахтаулова. 

Нагадаємо, що цьогоріч на сайті Харківської міської ради було зареєстровано електронну петицію щодо перейменування проспекту Петра Григоренка у м. Харкові на честь радянського маршала Георгія Жукова. 19 червня Харківська міська рада розглянула цю петицію і  проголосувала за повернення топоніма.

Інститут звернувся з вимогою до Харківського міського голови Геннадія Кернеса не підписувати рішення міської ради щодо перейменування проспекту Григоренка на Жукова. 

Вкотре наголошуємо, що присвоєння імені Георгія Жукова будь-якому об’єкту топоніміки Харкова або будь-якого іншого населеного пункту на території України суперечить чинному законодавству.